Спарта Прага съсипа Бохемианс с 6:2 в голово шоу от чешкото

...
Спарта Прага съсипа Бохемианс с 6:2 в голово шоу от чешкото
Коментари Харесай

Мартин Минчев с гол за Спарта при разгром над Бохемианс

Спарта Прага съсипа Бохемианс с 6:2 в голово шоу от чешкото състезание, а българското крило Мартин Минчев вкара последния гол в дуела и към този момент има четири попадения през сезона.

Българинът влезе в 83-ата минута на мястото на Лукас Хараслин при резултат 2:5 и вкара осмия гол в срещата. Младият варненец се разписа два пъти и предходната седмица при триумфа с 4:1 над Млада Болеслав. В допълнение към статистиката му той има и едно попадение за втория тим на Спарта.

Феновете на Бохемианс си потеглиха разочаровани от стадион Доличек, само че като цяло срещата предложи доста попадения, прочувствени моменти, три дузпи, луда атмосфера на терена и по трибуните.

Първото полувреме не предполагаше такава канонада, защото беше маркиран единствено един гол – първото от двете попадения на Ладислав Крейчи в 15-ата минута. Домакините изравниха три минути след началото на втората част посредством Алеш Чермак, само че по-късно пуснаха три попадения за 11 минути сред 56-ата и 67-ата и резултатът набъбна на 1:4. Нов гол на  Чермак от дузпа в 70-ата минута им даде нови очаквания, само че докрая на срещата Ян Кухта и Минчев след пас на Ауер Мабил оформиха разгрома.  След подаване на Мабил той просто влезе сред двамата централни бранители против вратата и с удар с левия крайник от придвижване изпрати топката около Йедличка за 2:6.

След тази победа Спарта усили актива си на 39 точки, само че остава на 3-о място, на 6 от Виктория Пилзен и на 7 от водача Славия. Бохемианс е на 5-о място с 28.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР